Vertailumatriisi

Edullinen hinta tarkoittaa yleensä vanhempaa teknologiaa tai hankalampaa päivitettävyyttä

Defibrillaattoreiden hintaa verratessa tulee ottaa huomioon laitteen kaikki kustannukset. Milloin laite on tullut markkinoille? Jos laite on tullut markkinoille jo useita vuosia sitten, on todennäköistä että se saatetaan korvata toisella versiolla ja tällöin tarvikkeiden saatavuus hankaloituu huomattavasti.

Onko laitteessa tarvittavat ominaisuudet

Onko laitteessa mahdollisuus elvyttää lapsia? Onko laite verkkoon kytkettävä? Jos laitteessa ei ole esimerkiksi internet -kytkentää, on laite todennäköisesti vanhemman mallin laite. Tällöin päivitysten tekeminen on hankalaa - jos valmistajan ohjelmisto muuttuu, laite on lähetettävä huoltoon tai se on huollettava paikan päällä. Jos laite ei ole nykyaikainen, verkkoon kytkettävä versio, sen toimintakunto pitää tarkistaa aina erikseen laitteen vieressä - verkkoon kytketty laite osaa lähettää sähköpostin esimerkiksi huoltotarpeesta tai siitä, että laitetta on käytetty.

Defibrillaattori hankitaan vuosikausiksi eteenpäin - kannattaa panostaa hyvään hinta-laatu -suhteeseen!

Kannattaa myös miettiä millaiselta toimijalta laitteen ostaa. Todennäköisesti iso toimija pystyy järjestämään käyttökoulutuksen ja hyvän kulutustarvikkeiden saatavuuden myös laitteen elinkaaren aikana. Defibrillaattorin hankinta on useamman vuoden päätös - laitteen elinkaari voi olla 10-15 vuotta.

Älä siis hanki jo vanhentunutta tekniikkaa, vaan osta sellainen laite joka palvelee sinua seuraavat 10-15 vuotta eteenpäin!

Keräsimme muutaman keskeisen valmistajan merkit ja ominaisuuksien erot ostopäätöstäsi varten!

 

Valmistaja Lifepak CR 2 ZOLL AED Plus ZOLL AED 3 Heartsine Samaritan PAD 500
 Tullut markkinoille 2016 2002 2016 2012
Toiminnot
1. Analyysi elvytyksen aikana
2. Lapsen elvytys nappia painamalla
3. Kielen vaihto nappia painamalla
4. Iskuenergia, joka kasvaa jopa 360 jouleen saakka
5. Ilmoittaa huollosta sähköpostilla (verkkoon kytkentä)